16 ezer lakásban nem volt fűtés

DSC_4800K

16 ezer lakásban nem volt fűtés hajnalban Zuglóban és Kőbányán. A fűtésleállást a Főtáv Füredi utcai központjában történt áramkimaradás okozta. A melegvíz szivattyú leállása miatt több, mint két óráig nem volt fűtés a lakásokban.

Szűcs Panni, a BVK Holding Zrt. szóvivője, a TV2 műsorában, 2014. február 25-én © TV2 2014.

 

Tovább Tovább

Kezdődik a lomtalanítás Budapesten

DSC_4800K

Fontos tudnivalók a lomtalanítással kapcsolatban

Szűcs Panni, a BVK Holding Zrt. szóvivője, a TV2 műsorában, 2014. február 25-én © TV2 2014.

Tovább Tovább

Hamarosan kezdődik Budapesten a 2014. évi lomtalanítás

DSC_4800K

Hamarosan kezdődik Budapesten a 2014. évi lomtalanítás

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. március elején - az V. kerülettel - megkezdi az idei lomtalanítást. A szolgáltatás logisztikájában változás nem lesz, az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzi a társaság.
Az időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt egyeztetést követően alakították ki, valamint figyelembe vették a parlamenti és önkormányzati választásokat, valamint a nemzeti és vallási ünnepeket is, amikor a szolgáltatás szünetel.

Tovább Tovább

A FŐTÁV közösen fejleszt az FKF Zrt-vel az olcsóbb távhőért

DSC_4800K

A környezetvédelmi szempontoknak megfelelő távhőszolgáltatás széles körű elterjedése érdekében létkérdés az ár: az olcsó hő- és alapdíj. Versenyképessége fokozása érdekében a FŐTÁV az utóbbi években számos olyan beruházást hajtott végre, melyek eredményeképp a lakossági alapdíjat 10 %-kal csökkenthette, illetve a legnagyobb fővárosi ingatlan beruházók többsége is a távhőszolgáltatást választotta. Ennek egyik fő eleme volt a hosszú távú megállapodás megkötése az FKF Zrt-vel. A szolgáltató költségcsökkentési törekvéseinek újabb állomásaként több mint 5 milliárd forint értékben hajt végre beruházást, mellyel az FKF Zrt. üzemeltetésében működő Hulladékhasznosító Mű hőkiadó kapacitását lehet növelni. Ehhez mintegy félmilliárd forint vissza nem térítendő KEOP támogatást nyert a távhőszolgáltató.

Tovább Tovább

Lemosó permetezés Budapesten

DSC_4800K

Ahogy elkezdődnek a fagymentes napok, a FŐKERT Nonprofit Zrt. máris megkezdi a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. Alapvetően az éjszakai órákban permeteznek, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják.
A FŐKERT Nonprofit Zrt. mintegy három hét alatt végzi el a kezelésükben lévő több mint 10 ezer fa növényvédelmét, melyek között a kőris, a japánakác, a juhar, az ostorfa valamint a hárs a leggyakrabban előforduló fafaj. A lemosó permetezésre azért van szükség, hogy a fás részeken, kéregrepedésekben áttelelő kártevők - takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca - számát csökkentsék.

Tovább Tovább