Megújult a IX. kerületi Dandár Gyógyfürdő

DSC_4800K

A Dandár Gyógyfürdő új fejlesztésének csütörtöki átadásával lezárult a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. rövid távú programja, így a társaság immár mind a hét, egész évben üzemelő gyógyfürdője rendelkezik nyitott medencével.

Tovább Tovább

Elkészült a Rudas fürdő energetikai korszerűsítése

DSC_4800K
Budapest Főváros Önkormányzata 147,17 millió forint összköltségből, vissza nem térítendő állami és európai uniós támogatás felhasználásával megvalósította a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda komplex energetikai korszerűsítését. Az épület melegvíz-ellátásának és fűtésének felújítását a SZETT Szentendrei Energetikai és Tüzeléstechnikai Kft. végezte. A fejlesztés eredményeként a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési költségei jelentősen lecsökkennek.
Tovább Tovább

Jelentősen nőtt a fővárosi kéményellenőrzések hatékonysága

DSC_4800K

2014-ben jóval több budapesti lakásban tudták elvégezni a kéményseprők az éves ellenőrzést, mint a korábbi években. Ezzel párhuzamosan számottevően csökkent az életveszélyes kémények száma. Idén kilencezer olyan kéményt tártak fel a FŐKÉTÜSZ munkatársai, amelyek közvetlenül veszélyeztették az ott élők életét és vagyonát. A Fővárosi Önkormányzattal kötött 10 éves közszolgáltatási szerződés biztosítja a közszolgáltatás stabil működését Budapesten.

Tovább Tovább

Több mint 140.000 darab árvácskát ültet el a FŐKERT Budapest közparkjaiban

DSC_4800K

Az egynyári növények elvirágzását követően, a FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is több tízezer árvácska és díszkáposzta kiültetésével teszi színessé a Főváros kiemelt zöldterületeit. Beköszöntött az ősz, s a letűnő nyarat idéző, mostanra már megkopott szépségű egynyári virágok helyét felváltják az ősz színeiben pompázó árvácskák.

Tovább Tovább

Wellness részleggel bővült a Rudas Fürdő

DSC_4800K

A BGYH Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. között 2013 januárjában aláírásra került vagyonkezelési szerződése alapján a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2013. október 22-én kezdte meg a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának rekonstrukcióját. A felújítás eredményeképpen egy új élményfürdő került kialakításra, mely szervesen kapcsolódik a fürdő meglévő egységéhez.

Tovább Tovább