Átalakítják és bővítik az újpalotai hőkiadó állomást, a beruházás alapkövét hétfőn helyezték el az FKF Fővárosi Hulladékhasznosító Művének területén

DSC_4800K
A Főtáv arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fejlesztés lehetővé teszi a hulladék elégetéséből származó hőenergia fokozott hasznosítását a fővárosi távhőrendszerben, ezzel jelentősen csökkentve a földgázfüggőséget és az üvegházhatású gázok kibocsátását. A kedvező költségű hőenergia mennyiségének növeléséhez a jelenlegi berendezések ugyanis nem alkalmasak.
Tovább Tovább

Óriási érdeklődés a budapesti történelmi fürdőkben a Kulturális Örökség Napjai alkalmából

DSC_4800K

A budapesti, történelmi fürdők idén is csatlakoztak a 2014. szeptember 20-21-én megrendezett Kulturális Örökség Napjai rendezvényhez. Az 1984 óta megrendezett esemény célja a műemlékek, emlékhelyek bemutatása a nagyközönség részére, egyfajta mozgósító akció, mely a látogatókban erősíti a kulturális örökség megóvásának igényét. Az öt történelmi fürdőt és a Gül Baba forrást több mint 750 vendég kereste fel a két nap alatt.

Tovább Tovább

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. - eredmények, fejlesztések, beruházások 2014-2020

DSC_4800K

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. életében az elmúlt 4 évben jelentős változás következett be. Míg az ezt megelőző években a cég mérleg szerinti üzemeltetési eredménye évi 450- 900 M Ft vesztesség volt, addig a 2010. évben a vállalat egy új fejlődési pályára állt. Budapest főváros által a 2010. évben adott nettó 711 M Ft-os anyagi támogatás után, a fürdők saját lábra álltak. A jó gazdálkodás eredményeképpen a BGYH Zrt 2011 óta minden támogatás nélkül is nyereséges céggé vált, a tavalyi eredménye már több mint 400 M Ft volt. A jövő héten átadásra kerülő Rudas fürdő bővítését is a vállalat a saját maga által megtermelt nyereségből finanszírozta.

Tovább Tovább