A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. idén is meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatait

DSC_4800K

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. idén is meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatait, a már évek óta népszerű Gyermekrajz- és Szépírói pályázatot, „Környezetünk jövője – Jövőnk környezete” címmel. A pályázatok témája idén a jövő köztisztasága és hulladékgazdálkodása, a jelentkezők az FKF Zrt. tevékenységi köréhez kapcsolódva álmodhatják meg a jövő köztisztasági és hulladékgazdálkodási megoldásait. A pályázatok mellett a Társaság bemutatja edukációs programját is, amely számos új eszközzel (oktatófilmekkel, feladatgyűjteménnyel és mesefüzettel) nyújt segítséget a fővárosi pedagógusok számára szemléletformáló munkájukhoz. A pályázat meghirdetése alkalmából szervezett eseményen Lőrincz Dominik, oxigénhiánnyal született, súlyosan beteg kisfiú életminőségének javítása céljából gyűjtött kupakok is átadásra kerültek.  

Tovább Tovább

Óriási kedvezmények és színes programok a folyamatosan nyitó budapesti strandokon

DSC_4800K

Hosszú évek óta nem volt ilyen tartós, alacsony jegyár, mellyel május 24-én a Paskál Strandfürdő, május 31-én pedig a Csillaghegyi Strandfürdő nyitja meg kapuit.

Az idei strandszezonban a számos kedvezmény mellett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. két strandján, a III. kerületben található Csillaghegyi, valamint a XIV. kerületben található Paskál strandfürdőkben óriási kedvezményként, egységes 900 Ft-os jegyárat vezet be, mely hétköznap és hétvégén mindenki számára elérhető. Reményeink szerint így még szélesebb rétegek élvezhetik a Budapest Gyógyfürdői Zrt. legolcsóbb strandjainak szolgáltatásait.

Tovább Tovább

Óvatosságra int a FŐKERT a viharos erejű szél miatt

DSC_4800K
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nagy részére, így Pest megyére is riasztást adott ki a viharos szél miatt. Ma a várható legerősebb széllökés meghaladhatja a 70km/h-t, a várható csapadék mennyiség 24 óra alatt elérheti a 30 mm-t.
Tovább Tovább

A FŐTÁV szükség esetén május 15. után is fűt

DSC_4800K
A jogszabály szerint (157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez 3. sz. melléklet Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzat) a fűtési időszak szeptember 15-étől május 15-éig tart.
A FŐTÁV felkészült arra, hogy a szokatlanul alacsony hőmérséklet május 15-e után is szükségessé teheti a fűtésszolgáltatás folytatását vagy visszakapcsolását, igény szerint valamennyi épületben biztosítani tudja a fűtést.
Tovább Tovább